Begeleiding op maat

Begeleiding op maat

Lees meer

Begeleiding op maat


Iedere jongere die bij Woonfoyers Nederland binnenkomt, krijgt individuele begeleiding, volledig afgestemd op de persoonlijke hulpvraag.

Vaste woonbegeleiders


Iedere bewoner krijgt 1 of 2 woonbegeleiders toegewezen die hem of haar het hele traject begeleiding bieden.

Deze woonbegeleiders onderhouden, indien gewenst ook het contact met ouders/verzorgers en met de verschillende betrokken instanties. Samen met de bewoner (en zijn of haar ouders/verzorgers) en instanties streeft de begeleider naar het halen van de (gezamenlijke) opgestelde doelen in het ondersteuningsplan. Een bewoner kan altijd een beroep doen op de woonbegeleiders. Dus ook buiten kantooruren en in het weekend. De woonbegeleider(s) blijft net zo lang bij dezelfde bewoner als nodig is. Je hebt dus altijd te maken met dezelfde begeleider(s).

Wie de mensen zijn die deze verantwoordelijke baan met veel plezier en passie uitoefenen, kun je lezen bij Werkervaringen

Ondersteunend of actief?

Ondersteunende begeleiding is gericht op zelfredzaamheid en op (re-)integratie in de samenleving. Denk hierbij aan het plannen van hoe en wanneer huiswerk te maken en het geven van structuur aan de dag. Een andere vorm is activerende begeleiding. Hiermee richten we ons op het functioneren in gedrag en vaardigheden van een jongere. Dit om het gedrag te verbeteren of om verergering te voorkomen. Het aanleren van vaardigheden op het gebied van persoonlijke verzorging of het aanleren van sociale vaardigheden kunnen hier deel vanuit maken.

Welke vorm van begeleiding we ook kiezen, de persoon staat altijd centraal.

Woonfoyers Nederland helpt hoe een dagbesteding te vinden

Van ieder bewoner verwachten wij dat hij of zij een dagbesteding van minimaal 16 uur per week heeft. Dit kan school zijn, een baan of vrijwilligerswerk. Het kan zijn dat je (nog) geen dagbesteding hebt. Je kunt dan wel bij ons aangemeld worden. Woonfoyers Nederland gaat jou dan leren hoe te zoeken naar een dagbesteding. Wij zoeken in ons eigen netwerk en dat van jezelf. Woonfoyers Nederland werkt onder andere samen met Welkom bij Wil, Support & Co en Baanplus. Drie organisaties die zijn gespecialiseerd in het aanbieden van (vrijwilligers)werk voor o.a. jongeren en jongvolwassenen in een minder werkbare positie. Ook bieden wij zelf dagbesteding aan.

Woonfoyers Nederland

Werkt echt anders

Neem contact met ons op